Ingrediënten:
- Ribeye Dubbeldoel
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes verse rozemarijn
- 3 tenen knoflook, geplet
- 50 gram boter
Bereidingswijze:
- Voorbereiding:
- Haal de ribeye minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Bestrooi de ribeye royaal met zout en peper aan beide kanten.
- Verhit de pan:
- Verhit een zware koekenpan of grillpan op middelhoog tot hoog vuur.
- Voeg de olijfolie toe en laat deze goed heet worden.
- Bak de ribeye:
- Leg de ribeye in de pan en bak deze 3-4 minuten per kant voor medium-rare (of langer, afhankelijk van je voorkeur).
- Voeg de rozemarijn, knoflook, en boter toe in de laatste minuten van het bakken en bedruip het vlees regelmatig met de gesmolten boter.
- Laat rusten:
- Haal de ribeye uit de pan en laat deze 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen.
- Serveren:
- Snijd de ribeye in dikke plakken en serveer direct met een lepel rozemarijnboter uit de pan.
- Combineer met bijgerechten zoals gegrilde groenten, aardappelpuree, of een frisse salade.