Perfecte Ribeye met Rozemarijnboter

Ingrediënten:

  • Ribeye Dubbeldoel
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 50 gram boter

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Haal de ribeye minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    • Bestrooi de ribeye royaal met zout en peper aan beide kanten.
  2. Verhit de pan:
    • Verhit een zware koekenpan of grillpan op middelhoog tot hoog vuur.
    • Voeg de olijfolie toe en laat deze goed heet worden.
  3. Bak de ribeye:
    • Leg de ribeye in de pan en bak deze 3-4 minuten per kant voor medium-rare (of langer, afhankelijk van je voorkeur).
    • Voeg de rozemarijn, knoflook, en boter toe in de laatste minuten van het bakken en bedruip het vlees regelmatig met de gesmolten boter.
  4. Laat rusten:
    • Haal de ribeye uit de pan en laat deze 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen.
  5. Serveren:
    • Snijd de ribeye in dikke plakken en serveer direct met een lepel rozemarijnboter uit de pan.
    • Combineer met bijgerechten zoals gegrilde groenten, aardappelpuree, of een frisse salade.